İç Mimarlıkta Kullanılan Yazılımlar

İç Mimarlıkta Kullanılan Yazılımlar

İç mimarlıkta kullanılan yazılımlar hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor. Bu başlık altında iç mimarlık uygulamalarından söz etmiş olacağız.

İç mimarlık ile ilgilenen pek çok mimar bulunuyor. Her bir mimar, işini en iyi olarak gerçekleştirmek için geçmişte elle çizim yapıyor ve proje geliştiriyordu. Artık günümüzün gelişen teknolojisi ile beraber mimarların da proje geliştirmesi mümkün hale geldi. Bunun için pek çok mimari uygulama bulunmakta. Bu yazılımlar sayesinde çizimler pratik bir şekilde yapılabiliyor ve iç mimarlar bu olanaklarla beraber müşterilere modellemeyi gösterebiliyor.

İç Mimarlıkta Kullanılan Yazılımlar

AutoCAD

Autodesk markasının geliştirmiş olduğu bir yazılım olan AutoCAD, 1982 yılının Aralık ayından bu yana piyasada yer alıyor. Windows, Mac OS X, iOS ve Android platformlarında kendine yer bulan uygulama mimarlar, ressamlar ve mühendisler gibi pek çok kişi tarafından kullanılıyor. Uygulama, “drawing” sözcüğündeki harfleri içeren “DWG” uzantısına sahip. Ürün, 1999 yılının Mart ayından sonraki sürümlerde versiyon adlandırmasını yıl bazında yapmaya başladı.

AutoCAD ile beraber şunlar yapılabilir:

  • Makine ve otomasyon tasarımları
  • Mimari tasarımlar (dış mekan, iç mekan ve oda tasarımı gibi)
  • Medya ve eğlence araçlarından yararlanma

3DS Max

İç mimarlıkta kullanılan yazılımlar arasında kendine yer bulan 3DS Max, mimarların kullanmış olduğu uygulamalardan birisi. 1990 yılından bu yana geliştirilen bir uygulama olan ve Autodesk’in geliştirmiş olduğu yazılım 3DS Max, Windows işletim sistemini destekleyen bir modelleme uygulaması. Gerçekçi tasarımlar yapmak için kullanılan bu uygulama aynı zamanda animasyon yapmak amacıyla da bulunuyor. Örneğin iç mimarlar, bu uygulamadan yararlanarak yüksek kaliteli bir oda tasarımı gerçekleştirebiliyor.

Blender

Blender, 1998 yılından beri geliştirilen açık kaynaklı ve ücretsiz bir yazılım. Python dilinin gücünden yararlanan uygulama pek çok amaç için kullanılıyor. Bunlar arasında modelleme, video düzenleme, animasyon, doku ekleme, simülasyon, akışkan desteği, giysi simülasyonu ve bu gibi daha pek çok özellik var. Güncel sürümlerinde gerçekçi tasarımlar yapmanın mümkün olduğu bu uygulamanın bedava olması ayrı bir avantaj katıyor.

İç Mimarlıkta Kullanılan Yazılımlar

Cinema 4D

Cinema 4D, 1990 yılından beri büyüyen bir uygulama. Son olarak 14 Aralık’ta 2023 sürümünün raflarda yer aldığı uygulamanın amacının modelleme ve animasyon olduğunu açıklayalım. Mimarlar, bu yazılımı da kullanarak modelleme geliştirebiliyor.

SolidWorks

SolidWorks, 1 Kasım 1995 tarihinde ilk sürümü yayınlanan bir yazılım. İç mimarlıkta kullanılan yazılımlar arasında kendine yer bulan uygulama, modelleme yapmak isteyenler için adeta başarılı bir ortam. Uygulama, özellikle nesne tasarımında kullanılıyor.

En İyi Mimari Çizim Programı Hangisi?

En iyi iç mimari çizim programının hangisi olduğunu kesin olarak söyleyemeyiz. Kullanıcılar ücretli olarak AutoCAD, ücretsiz olarak Blender’ı beğeniyor.

Bir Mimar Hangi Programları Bilmeli?

İç mimarlıkta kullanılan yazılımlar arasında anlattıklarımızın hepsinin bilinmesine gerek bulunmuyor. Mimar, kendine uygun bir uygulama seçip o uygulama ile müşterilere hizmet sunabilmekte.

Leave a comment